Logo KBBA Logo KBBA

Sunday, 26 February 2017

LAUNCHING DR.KO The Revolutionary PicoSecond Laser

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim


First of all , Nil rasa sangat dihargai bila buka je email dapat invitation. Walaupun sekali dan first time dapat jemputan macam ni. Thanks so much bro Sam ! Walaupun Nil baru je keep in touch dan dapat kenal. Im so appreciate sebab blog NilamHimawari dah dapat beri satu sumbangan dan juga dapat penghargaan dan keyakinan seseorang untuk datang ke  sebuah event besar macam tu. Alaaa mesti yang cakap , Haaa baru first time ke ? Aku dah dapat pergi oversea .. Korea , semua laa..

Hahaha apa salahnya mengaku. Mengaku tu akan beri lebih rezeki pada kita. Cehh , macam lah kan. Mana tahu. Tuah ayam nampak di kaki , tuah manusia siapa tahu. Tapi pertama kali ni lah yang beri pengalaman pada Nil bila datang sebagai media and as a blogger. Terima kasih sangat. Harap-harap ada lagi penghargaan untuk Nil.

Tengok jelah pada senarai artis-artis jemputan. Bukan calang-calang. Yang paling best dapat produk DR.KO yang berharga RM500. Woww great. Paling best dan dapat tumpang gembira bila ada 3 luckydraw. Yang grab hadiah tu adalah blogger. Kedua-duanya blogger dan seorang lagi adalah wartawan akhbar. Luckydraw berharga Rm 7200 untuk 3 kali percubaan treatment by DR.KO.


Ok jum nak cerita sikit pasal event tempoh hari. Menakjubkan gila ...Bawah ni adalah jemputan yang Nil dapat :)


What i get ? 

The benefit for tattoo removal , flawless skin, anything.






Image may contain: 5 people, people smiling


Sementara menunggu ambil feel tengok kiri kanan. Skoden blogger-blogger dan media-media serta para wartawan disana..








Beliau adalah DR.KO. Dr.Ko yang sangat professional. Skin Care product.
Thanks DR,KO for the product.




Takut juga kena panah dengan lembaga putih ni Kahkah.






Nampak tak siapa ? idris khan. Dia tak tengok I pon hahahaha.






Nak tahu tentang DR.KO Skin Specialist ?

 KO SKIN SPECIALIST UNVEILS MALAYSIA'S FIRST MILLION DOLLAR LASER MACHINE

Hari khamis 21 Februari launching Event Dr. KO. Mesin Laser berjuta dolar yang pertama di malaysia. Picoway pengubah pasaran dalam teknologi rawatan laser. Pusat rawatan estetik dan laser yang terkemuka di Asia. Ko Skin specialist memperkenalkan Picoway dan teknologi penemuan terkini dalam rawatan laser dermatologi untuk dilancarkan di Malaysia.

CEO DATO'DR Ko Chung Beng melancarkan mesin laser bernilai berjuta dolar itu di majlis pelancaran di Hotel Aloft Kuala Lumpur yang diacarakan oleh penyanyi terkenal Atilia Haron. Majlis tersebut telah dihadiri oleh sbilangan selebriti termasuk Idris Khan, pengarah filem Erma Fatima, pengacara Astro Supersport Amanda Chaang, pengacara TV Yasmin Hani, pelakong Tengku Putri Najuwa dan ramai lagi.

Picoway adalah penyelesaian laser termaju untuk menghilangkan tatu dan pigmentasi bernigna seperti jeragat dan bintik-bintik penuaan. Teknologi ini menggunakan denyutan laser terpendek dalam pasaran-375ps dan 450ps. Diukur dalam unit pikosaat (satu persetrillion saat) laser tersebut memecahkan pigmen dengan berkesan menjadi partikel paling kecil untuk disingkirkan oleh kulit.

Ko Skin Specialist ialah pusat laser pertama dan satu-satunya di Malaysia untuk menawarkan teknologi laser Picoway. teknologi ini merupakan alternatif terulung kepada pembuangan tatu menggunakan laser tradisional. Tidak seperti laser tradisional , picoway menghantar tenaga ke dakwat yang disasarkan menggunakan denyutan ultrapendek yang pantas, selamat dan selesa.


"Kami merasa keperluan untuk membawa Picoway ke Malaysia kerana rakyat Malaysia mempunyai warna kulit yang agak gekao. Adalah sukar untuk merawat pesakit dengan warna kulit yang lebih gelap kerana kebanyakan rawatan laser biasanya menyebabkan tenaga diserap ke dalam kulit dan bukannya partikel pigmen yang disasarkan," kata Dato Dr.Ko , Ceo Ko Skin Specialist.








My brother. My photographer too. Aik terbalik. I pulak dah jadi fotographer dia hahahaa




Dah dapat dah. Nanti nak cuba yeasyyyyyyy !!








Sebelum pergi sebenarnya. Selit sikit lah Hhahahahahaha !!


About Ko Skin Specialist

Ko Skin Specialist Medical Centre
6A-22A Jalan Temoh
Off Jalan Goh Hock Huat
41400 Klang, Selangor

Phone 03-3343 3140 Ext 217
Mobile 012 2595 466

Follow them at


Founded by 1997 bY Dato' Dr Ko Chung Beng.







No comments:

<<