buat duit




Monday, April 20

ESOK TRAINING !

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim

Esok bertarikh ... Eh kejap aku lupa.. Eh dah ingat 20 hb April 2015. Mesti la aku ingat sebab tarikh aku start kerja. Setelah 9 December 2014 aku berhenti kerja dan aku hantar surat resign kepada Puan . Ketika itu aku masih kerja di airport di sebuah kedai Penang Delight Airport sebagai cashier. Dan aku masih ingat ketika mak aku teman kan aku ketika diinterview. Bayangkanlah tak pernah dibuat orang diinterview sebelah mak. Payah la aku nak kasi chongggg Congggggg ! HAHAH tipu la maksud aku. Aku ingatkan aku boleh la bedal. sekali aku salah cakap mak jegil mata kat aku.. how can it be .. Hahaha.. 


Inilah gambar di penang airport . ini adalah mc donald yang bertentangan dengan tempat kerja aku. Dan di mc donald tu lah aku jumpa nisakay . Before this. Work as cleaner . hemmm. Tapi tu lepas spm. Siapa tak naka kalau gaji disitu RM50 sehari. TETAPI aku kan student lepasan SPM. tak sangguplah jadi bertahan cuma 1 minggu. Dan kali ni aku kerja disana lepas STPM . cuma tambah T hahaa.  Nak tunjuk kedai aku tu tapi tak ada pulak dekat google image takpala.

Dan sekarang dah pukul. 1.24 pagi aku belum tidur.. Ha, habisla kalau mak bangun japgi... sebab esok nak kerja. Ha.. aku stop kerja sebab aku balik rumah tengok ambulan depan rumah. yang mana baca entry aku sebelum ni tahu la.. Siapa dan tujuan ambulan ke rumah tu... ambil siapa. disebabkan itulah aku resign sampai hari ni maksudnya tadi 19 april 2015 aku tanam anggur.

Esok aku mula balik kerja kilang . First time nak rasa kerja kilang sementara aku dapat mana-mana. Nak carik duit lebih .




Ok ini my mum yang sweet tuu . Mak aku memang muka macam aku. Hehe .


Ni abang aku hehehe :)


Ni adik aku dan abang dan kakak bye... Mak dah marah bye

Sunday, April 19

5 BLOGGER YANG DIREVIEW KALI INI !

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Agak ramai beratur tunggu Turn .. Ni nil review secara random dahulu sebelum personal ...

  1. http://cxopportunities.blogspot.com/
  2. http://www.faizalpj.com/
  3. http://emalinmohd.blogspot.com/
  4. http://hajarashikin.blogspot.com/
  5. http://www.akujejaricomel.blogspot.com/


  1. http://cxopportunities.blogspot.com/
@ - bLOGGER YANG AGAK COOL ... JUM TERJAH !!





BLOGGER VS USAHAWAN ! jUM ....tERJAH





bLOGGER VS PRODUCT REVIEW



bLOGGER LELAKI YANG GEMPAK



bLOGGER CUTE MUTE HEHEHE



JANGAN LUPA SINGGAH !!! NEXT ....

REVIEW 3 ORANG BLOGGER TOP AND TEN ? WHOSE IS THAT ?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang


terima kasih kerana membiarkan diri anda disselubungi misteri. Mungkin bukan nusantara tapi ni lebih menyeramkan .. Hahhahaahaha Ok.  Nil ada 3 blog yang Nil nak terjah buat kali ini dan bukanlah calang calang blogger yang anda sangkakan...

ANTARA blogger tersebut ialah Blog abang Ensem , AIMI syafiqah Dan Fadzirazak... Haaaa


1. Blog abang ensem

Ensem bonarr ehh bro ni . Ha bukan orang calang-calang ni .. Bisnessman hebat dan blogger hebatt wehh . Tak gilo ke kalau dapat kenal beliau ni. Dan terima kasih sebab sudi direview Nil macehhhh heheheik..
Baca tentang beliau korang mesti gigil nak jenguk blog blogger ensem sangat ni ahaha..



Blog Abang Ensem

Berasal dari Teluk Intan, Perak dan dibesarkan dengan penuh disiplin oleh kedua ibu bapanya yang bergelar pendidik. Melanjutkan pelajarannya di sebuah sekolah berasrama penuh aliran agama di Ipoh. Setelah tamat pendidikan menengah, beliau telah ditawarkan melanjutkan pengajian di Universiti Teknologi MARA, Shah Alam sehingga berjaya menggenggam segulung ijazah berteraskan Pemasaran. Selanjutnya, memulakan kerjaya sebagai seorang ‘banker’ sebelum ‘bersara awal’ 15 tahun kemudian, yakni pada tahun 2012.
Malaysia Best Business Blog 2014

Jangan lupa say Hi....

2. FADZIRAZAK 

Ha , kan dah cakap hebat hebat belaka. Baqqq hang hahahaha .

Hahhahahaa . Jum lah terjahhh kalau korang nak kenal Nil copy sikit jaa. kasi suspen laaaa
http://fadzirazak.blogspot.com/



Apa yang aku tulis dalam blog ni?

 Kebanyakan entri dalam blog aku ni berkisarkan lifestyle, event/jemputan yang aku dapat dan pergi, review produk-produk yang aku pakai/dapat, makanan yang aku makan, laman web yang aku rasa menarik dan berguna, tempat-tempat dan aktiviti yang gempak aku pernah cuba dan nak cuba, kontest-kontest yang aku rasa kan menarik dan berbaloi untuk disertai dan tips-tips berguna untuk kehidupan seharian. Semuanya aku nak kongsi dengan korang.


Dah terjahhh bagitahuuu laaa Nil tulis haish tu nak ajar
nampak tak mainan dia kat situ ?

3. AIMI SYAFIQAH


hA ni awekkk , sabar sabar . awek cun ni . hahaha mesti mau cun jugak . Tapi malangnya No copyright there hahaha , ASAM betoi dah lah aku suka copy terusss . hahaha cam tahu je Nil nak datang copy.

Ya student dan cute serta designer ...Blog .. boleh order kat aimi la lepas ni
Blog yang cool jee....





Tak leh nak copt Prt jelah hahahaha



Siapa yang seterusnya ? Kalau nak tahu korang mesti tengok senarai 70 blogger yang tengah tunggu turn...



Saturday, April 18

CARA - CARA BUAT KENTANG PUTAR ALA KEPCI !

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang


Telan air liur i macam ni tauuu . Adehhh . Sedapnyaaaaaa !!!! perghhhh Nak jugak lah macam ni..




Bahan-bahan ( 5 orang )

 Bahan A untuk kentang putar

 5 biji kentang dibuang kulit dan dipotong 
4 Sedikit lada hitam(kalu nk pedas bubuh la lebih) 
Garam secukup rasa
 1 sudu susu pekat manis 

Bahan B UNTUK SOS.
 4 sudu besar tepung gandum 
5 sudu besar mentega 
Sedikit lada

 Cara-cara -

 1. Rebus kentang sehingga empuk masuk kan garam sedikit.
2.   Tos kan air dam lenyekkan, guna hand mixer putar kentang 
sehingga halus.masuk kan lada hitam dan susu. 
3- Kentang dah siap...

untuk sos pulak..

 1.rebus bawang merah,lobak merah dan kiub ayam dalam 10 minit 
2.tos kan air rebusan td. 
3.masuk kan mentega kedlm kuali dgn api yg kecil,kemudian msk kan tepung gandum,kacau jgn bergentel 
4.masuk kan air rebusan td,bersama lada hitam,sos tiram dan beberapa titil kicap pekat.kacau2 dan dah siap


semoga berjaya nak jugakkk !!

BOLEH GANTIKAN ABAH CANAI ROTI CANAI RAYA NI ? TAK ADA YANG BERUBAH !

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Abah , syukur sangat ALLAH maha penyayang kan abah ? maha mendengar ? abah boleh sama- sama raya tahun ni . Pina akan pakaikan baju melayu jugak kat abah . kalau tak boleh baju pun cukuplah kan abah kan. Takpalah abah . abah tidur .. baring ja atas katil tu. Orang datang melawat .
kalaulah Novel pina keluar pina bolehlah beli apa-apa kita deko rumah ni, abah duduk ja tengok pina buat . Tahun lepas abah boleh canai roti canai. Tapi tahun ni pina pulak canaikan roti canai. Ok tak abah...


Tahun ni insyaALLAH kalau rezeki pina masuk mana-mana pun semua tu untuk kita. Abah kan selalu cakap... kak p usm , pina USB . hahak . Orang lain lagi rugi sebab ALLAH dah ambil abah diorang. Pina masih boleh suapkan abah. Kuih raya pun pina boleh suapkan. Kalau mandi hari raya pina boleh mandikan sunat hari raya [ kesat air mata ]

Tak ada apa lah yang berubah. Janganlah menangis lagi... Pina tak boleh tengok.. Pina cakap dalam hati. Kita sama-sama kuat. Biar lama mana pun abah pina jaga.. mak pun pina jaga.. Ok abah ? Kita geng kan abah. WWE pon kita boleh tengok. Jangan risau la... Pina ingat tak boleh tengok. Tapi ALLAH tahu... Syukurkan abah ?

Strok tu ujian dari ALLAH mungkin untuk hapus dosa kita . Pina pon boleh dekat dengan abah. semua berubah. Tapi kita bahagiakan ? HAHAH i love u abah


Raya tetap sama... Cuma beza pina canaikan roti ok tak ??

Kalau tahun lepas , ada masalah takpa orang datang pina firekan ok ? HAHHA hembus macam naga tu ok ?

biarlah , orang lain boleh ke luar negara ke sana ke sini.. Pina jaga abah mak sebab pina tahu luar negara di syurga lagi baikkan walaupun kita tak layak ke syurga ALLAH tu .. Insyaallah kan abah..

Friday, April 17

Kak nak minta autograf ? Kak sign kat bahu ?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang


Bila budak tu datang , kak nak minta autograf boleh ? Kak nak sign kat bahu ? Sorri lah dik kak tak buat tatoo.. Haaa kak dulu belajar buat graf . Math tambahan tapi kak tak buat secara auto. Sorii dik !

Air apa ni ! Ouhh aku mimpi rupanya hahaha !

Ala bosan la apa nak buat ni , sapa baca mesti dah terkena bhahahah !  Bosan la punya pasai ni ha.. tatau nak buat apa. tunggu isnin ni start kerja kilang sementara tunggu nak masuk mana-mana. Fuhh kalau kolej start kol memang tak lepas nak suruh aku bayar sekarang je. Hadehhh . 

kelakar betoi la mak aku ni , tadi pergi pejabat tanah ada urusan sikit. Mak terus cari nombor nak tekan. Tittt!! Pup terpadam mesin .. menatang apa entah mak aku tekan. Aku ushar kiri kanan tak sapa nampak.. Aku panggil mak... Shuittt shuiitt mak sini mak.. cepatt!

Last last mak dengan slambur jalan hahhahaha.

Adeh muka tak bersalah tuuu ! Perghhh :)

Thursday, April 16

ADA LAGI PRINCE CHARMING ? ADA LAGI FANTASY ? ADA LAGI ZAMAN CINDARELLA?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang


Masih ada lagi ke zaman nak duduk atas buaian. lepas tu bayangkan putera raja datang mengejar ? Woi tak da lagi dah macam tu. Sekarang semua sibuk nak kejar TJ . nak kejar orang kaya. AF2015 dah buka tu hahaha, kecoh ja aku ni. Nak pergi ke cik adik nilam oi ? Nak la pergi tapi mak cakap suara macam orang tengah mengilai. BAHHAA ! ASAM boi ummmph .. majuk lah macam ni. Tongkat dagu cebik bibir. Ok kembali menaip

Bila tengok ramai tergodek godik ha. Bila nampak prince cute post. Kemain . "HAI" HAI... awak hensem laaa. iyewwww. Janganlah jatuh maruah kita yang mahal ni tau.. Sebab kita jangan jadi orang yang murah. Please memang tengok gambar atau drama sekarang macam Hati perempuan for example. Tengku anak raja . Semua terpengaruh. Semua nak macam tu. tapi kita ambil cara yuhanis. Biar cengih sikit baru mahal wehhhh

Tapi kan aku sampai sekarang tak ada orang nak. apalah . hadehhh . emmm memang la minat gambar barbie. semua tentang cindarella.. rapunzel. akui la macam budak budak sikit. TAPI yelah aku jenis cengih dan kuat nangis, kalah lah jugak dengan anjing yang kejar aku pagi tadi.. Geram laaaaa !



Hemmmmmmmm ! 


Wednesday, April 15

JELIR LIDAH KAT ANJING KEJAM KE TIDAK ?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Haha bukan nak suruh korang jadikan Nil viral pon sebab nil tak kejam pon dengan anjing tu . Emphh dia yang kejar Nil.. pagi tadi ni cuma nak balas dendam cara baik la.. sebab geram laaa...

FLASHBACK KEJADIAN PAGI TADI..

Dengan mengantuknya adik gerak subuh tadi agar hantar dia ke depan jalan. Selepas solat subuh dengan malasnya aku pon segera capai sweater dan tudung dan helmet. capai kunci moto . Dengan mata yang separuh je buka. masih dalam mamai-mamai... Adik suruh hantar dia ke depan tunggu bas sekolah. Aku pun ikutlah. Last-last

"kak, dayat nak beli nasi lemak.. beli kuih.. nak bawa bekal..".

Lahai.. nak beli watpa.... makan kat skeolah lah... HAHAH [ DENGAN MALASNYA] tapi hanya di bibir je. dalam hati tak sampai hati la.... Terus moto dibawa laju dalam 1 kilometer dari rumah. Ke kedai makcik.. Dalam perjalanan.. 'kenapa dengan moto aku ni ?' Namun aku biarkan je. teruskan perjalanan. kerling muka adik kat sidemirror. Senyumlah kak dia ikut je kemahuan dia..

Nasib baik pagi tadi aku agak comel bahahhaa namun malang sikit, mugkin aku perasan sangat yang aku comel tu sebab malang pagi tadi. akibat perasan aku tu... Sampai kedai dan beli..

Gelak kuk kik kuk kik dengan mak cik tu. Duduk jauh sikit takut bau.. tak mandi haha . Ok adik pon naik... "Pergi dulu ya makcik...". baru je motor tu nak jalan... Asal goyang goyang ni.. Emmm tayar pancit lah ni... "Dik turun turun..", Dia pon turun aku je naik. malangnya kegemukan aku buat motor tu tak boleh nak jalan lagi.. kami jalan jauh jugak. aku pon stop . suruh dia tunggu bas dekat situ. Pagi buat lagi tu gelap sangat.

Aku pon... "Dayat nak letak moto kat mana ni. t orang curi.. orang cakap motor honda ni dah tak keluar bahaya ni... kalau orang curi.. memang orang duk cari moto camni..". Emmm haaaa tunggu sini..

aku pon jalan... letak moto dekat kedai roti canai.. "Kak tumpang letak eh. tayar pancit..kedai pon tak buka lagi sebab awal sangat gelap lagi.." Dia cakap"ah...letak la.....".

Dalam masa yang sama aku .. fikir nak balik jauhnya... nak jalan.. NAK KURUSKAN ? yelah nak kurus tapi..... TENGAH bergaduh dnegan hati sendiri hehhee..

Aku jalan dnegan adik ke depan lagi. "kak tunggu kat sana. ada budak tu tunggu bas kat sana.,. boleh tumpang depa". Oklahh... jalan ke sana. tunggu punya tunggu..

time jadi camni takdak terus orang tunggu kat sini. sajalah nak suh aku jalan kan ? adik pon naik bas dah datang sempat lagi aku angkat tangan kat uncle tu. Uncle tu akui dia pon nak tegur customer dia dulu ni. Aku ni suka gaduh ngan uncle tu ababhahha time g skola... sebab dia tutup aircon ahaha

adik naik.. dia pon tahu .. kesian kakak dia ni.. kena jalan.. aku pon jalan takut jugak lalu kawasan gelak.. bawa helmet tape.. last2 aku tahu tempat agak gelap dan berhantu.. rumah lama. aku terus lari. tak tahu pulak ada anjing kat rumah cina sebelah.. sekali kau dia bangunn ke arah aku. menyalak ,. aku menjerit. jerit kat dia tak jadi apa namun aku dah lepasi rumah tu,.,.. dua ekor bangunn nak datang kat aku dengan lajunya...

hemphhh ALLAH je tahu woiii... helmet kat tangan dah ready...

Nasib baik woiiii.. aku cuba tak lari nasib dia macam tahu,.. adoii aku lepas rumah tu,... syukur . SUARA AKU dengar namun tak de sapa time tu. bayang jela


Tu pasal aku g balik tempat tadi aku jelir kat anjing tu abhahahaha ! wekkkk geram aku,..


SWEET COUPLE TILL JANNAH ARA ABDULLAH DAN MR.PAUL ?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Sweetnya bila nil tengok dapat tahu yang diorang dah jadi viral. Ramai nak tengok betapa sweetnya mereka ini. TILL Jannah . Ni baru betul sampai syurga sebab dah kahwin. Kalau macam ni semua orang nak tengok. aRA WANITA CUTE . dan berpurdah lagi laaa cair tengok. Prince charming pulak hensem kalah semua. Campuran omputeh lah kot. Alim macam arab . Perghh tapi student.

Teringin nak camtu. Emmmm . :( sweet teringin berpurdah namun tiada sokongan setakat ini. Ini perlu sokongan yang kuat. Bukan nak main main atau nak meniru. Cuma benda ni dah lama. Tak tertebus lagi. Orangyang menutup semua kelihatan sangat manis dan cantik dalamannya.

Bukan nak orang pikat. Tapi kerana allah. Terjaga dari bahaya. YA ALLAH :(




sweet amin :)

Tuesday, April 14

YEAYYY NAK PERGI GYM DAN START KERJA KILANG ?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Tak tidur lagi .. "Pina...awat tak tidoq lagi. esok kan nak cari qeja...", Tudia mai i dah berleter ok. Suruh tidur sebab esok nak pergi minta qojeee... Hekhek ! Kawan dah nak start kerja tinggal aku ja. Biasa la lepas stpm aku kerja dah haritu start abah sakit aku stop la terus kat airport tu. Sekarang nak lah kerja balik. tunggu nak masuk agak lewat . Boleh la buat duit sikit nak berputih putih pon boleh gak.

Tak tidur lagi. Lah sekarang dah pukul 2 elok la... eSOK NAK nipu apa ni hahak.. jahat kan. ? TERASA kekenyangan petang tadi la makan.. dapnya. chicken chop.. tupp tupp tauke chicken chop tu kawan aku punya kawan. Hampehh ! last2 like pulak gambar. Cmna dia tau ni adehhh ..


merempit k kami tadi 


saja upload facebook tadi gambar aku time kecik... 




sal gym pulak. rahsia ! haha


malas nak taip lagi nak tidur... Sebab marka tadak ahhahaha !

Saturday, April 11

GEMPAK BILA JADI FANS CLUB DAILY AHMAD SEORANG ARTIS YOUTUBE DAN LECTURER HEBAT !!

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

SIAPA YANG TAK KENAL DAILY AHMAD ? Rugi !! kalau taip sahaja nama beliau di google . Mesti full banyak performance yang beliau buat sekarang . nama beliau semakin melonjak naik.
Beliau yang nil kenali sebagai seorang abang.. Memang sangat haveFun dan happening.

sebelum ni beliau adalah seorang lecturer . Dan beliau bermula dengan beryoutuber . Macam macam lagu yang beliau Cover . Memang best sangat.

Semakin hari semakin banyak yang mengenali sehingga sekarang beliau dikenali sebagai penyanyi youtube lelaki yang terbaik dan Macho ! hahahak '
kalau tak pernah dengar korang akan setuju kalau ada gambar yang Nil letak bawah ni buat korang jatuh hati. Sabar sabar


Yang paling excitednya Nil.. Apabila kawan Nil sendiri. tunjukk yang beliau sangat meminati daily ahmad. Penuh handphone dia dengan video daily ahmad. Tahun lepas tak silap Nil.. daily ahmad ada buat 1 contest.

Dan ramai yang dah dapat CD. dan duit . dasyatkan. ?
Sekarang daily ahmad ajak anda untuk jadi fans club beliau. Tak rugi wehhh .
Pernah tengokkan . Kalau artis ajak jadi fansclub means, Korang akan dialu-alukan untuk menyokong beliau. mana tahu suatu hari korang dapat baju FANS CLUB DAILY AHMAD DAN BOLEH IKUT untuk tolong jerit atau menyokong ? Boleh buat gathering sama sama. Ha... Jum la sebelum korang terlepas . 


DAILYAHMAD

kalau korang nak Jadi fans Club beliau kLik


Dan isi ya . di form dalam blog beliau. Cepat!! nanti terlambat la....


isi ok ? awesome kan ??

Ini adalah apa yang beliau cakap di facebook beliau..

Assalamualaikum buat semua Squad!!! utk sesiapa yg ingin menjadi ahli DASquad.. boleh la isi form ini... haa mana nk dpt form ni? boleh klik link ni: http://dailyfadydesign4u.blogspot.com/2015/04/cognito_9.html jgn risau FREE je.. tanpa bayaran.. dan kalau ade pape event kami akan update kpd sesiapa yg mdaftar ahli ni dlu.. kita akan update melalui no fon/ email . smile emoticon TQ FOR YOUR SUPPORT SQUAD!!

Jangan terlambat nanti rugilahh .

satu hal lagi beliau adalah artis di bawah platinum apple communication , under apple sound studio



SHOW DIORANG DI KOTA TINGGI ... SIAPA NAK KENAL CEPAT YE .. KE FACEBOOK BELIAU..


UNTUK JEMPUT DIORANG ATAU APA... HAAAAA...

Lagu terbaru daily ahmad SI MANIS.. TUNGGU THE NEXT SONG LEPAS Ni..

jangan terlepas ya...

NI LINK LAGU FIRST BELIAU




cepattt ! jangan lupa jadi fans club beliau. Korang mesti terfikir . beliau adalah artis under  platinum apple communication , under apple sound studio

Next entry ! Tunggu :) mesti terbaikkk


POSSING + SELFIE + SAMBIL JUAL SHAWL SATIN LEAF GOURGEOUS !!

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Astaghfirullahallazim. Mulakan hari hari kita dengan penuh keinsafan dan kalimah-kalimah yang baik menyebut nama ALLAH :)

Hari ini , hari hujan . Lebat pulak tu , apalagi aku ni dah lama biarkan stok tudung ni . Belum peragakan atau tunjukkan . Dan ada terfikir nak Jual. sebab sebelum ni dah ada orang beli . Malas nak jual sebab design semua ni cantik cantik. Aku nak pakai je semua. Tapi masih boleh beli kalau ada yang nak. Aku akan order . Lagipon harga tak mahal.. 30 ringgit je . Sebab ada kerawang . So far tak lah mahal membebankan atau tak..

Ok banyak colour .. actually tu yang aku sengaja lah mekap mekap. Conteng conteng muka. Bosan gila hari ni.. Emph.. gila selfie pon bahaya jugak macam aku ni..


Yang aku pakai bawah ni shawl satin silver .


















KALAU NAK PAKAI TUNANG KE . KAHWIN KE , RAYA KE . DINNER KE BOLEH LA.. ORDER ..

WHATSAPP NIL 01136212057
SAMA JUGAK WECHAT GUNA NOMBOR TU :)


Friday, April 10

CHASE A HANDSOME MAN JUST FOR LOVE ?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Apa pulak ni ? nak kejar seorang lelaki handsome cuma nak bercinta , dicintai , menyintai atau cintai duet ? bhahaha memang tak lah aku nak kejar lelaki sebab tu , lepas aku tengok hati perempuan. aku jadi macam terikut-ikut terpengaruh,. Buat apalah aku nak kejar lelaki hensem plus ++++ kaya ? tak ada maknalah.. Kayakan diri aku dulu. kalau kena tinggal pon tak risau sebab kita boleh jaga diri sendiri. Thts means lagu hattan tu , silap lah ye ? kalau campak dalam hutan pon boleh hidup.. tetapi itu lelaki yang dia mentions... Tu sebab aku cakap silap... prove it wrong and be my own lyric ! 

Hahahha , apa lah aku merepek sakan ni tengah the blind of morning hahaha tak boleh belah punya ...ayat.. Pagi pagi buta aku translate jadi rojak cam gitew, pelingkup bahasa lah aku ni... Adeshhhh ! apa nak jadi ni . Malas lah even aku baru sweet 20 tahun 2015 ini dah genap 20 years on 7 mei ..my bufday date .. Hemmm . aku dah dapat rasa dah . Tapi bila fikir bila tengok semua umur aku dah anak dua .. dan ramai yang dah kahwin. Entahlah bagiku. life must be enjoy. Mungkin boleh enjoy as long as.. boleh bagi pahal utk mak abah dan bukan tambah dosa. 

Orang suruh kahwin muda sebabnya takut jadi bukan bukan,. Minta simpanglah ... ya ALLAH .. asal lambat sangat ni aku download software ni huhhh . adehhh . ! Ok back to the statement

Kejar seorang lelaki untuk cinta. demi untuk kahwin ? perlukah ? Kadang-kadang orang cakap sangat perlu. aku pula cakap. biarkan masa menentukan,. Tapi disini aku tengok... adalah satu cerita ni tapi rahsia lah .. tak boleh tahu. Pertemuan diorang hanya berlaku di wall facebook nil  How sweet them..
Nil upload pic seorang blogger yang merupakan my sister too.. Rapat jugak kami.. Dan korang pon kenal. InsyaALLAH akan cerita tak lama lagi. dan akan hadiri perkahwinan beliau. baru je dah tu hari ni .. yang Nil tahu si lelaki ni dah pon tanya parents, dan setuju. Kemudian sanggup ke rumah kakak nil ni untuk cakap dengan parents sis .. WAHH cayalah. Cinta berputik..

Cinta pandang pertama,.. ALL WAS HAPPENED.. DOESNT MEAN .. IM AS A ROLE OF THEIR MARRIAGE.. BUT ALLAH YANG TENTUKAN... SSEMUA NI DAN DIORANG BERJUMPA .. DI WALL NIL :) ALHAMDULILLAH ..

THE last word here .. Need or Not ... ? chase a man just for love ?

Thursday, April 9

FAILED OR NO IF MAK MERTUA CHECK TOILET SEBELUM MASUK MINANG

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Bhahahaha ! entry aku kali ni kan , memang bahaya sikit lah kalau ada yang nampak dan cakap aku bajet sebab perasan yang toilet rumah aku cantik . Eh tak sebenarnya tulis ni. Tu sebab aku cakap awal-awal. Takut nanti dah tulis kena paku Hakhak.

sebelum tu ha , memang kenalah sangat dengan tema tajuk the blind of the morning bahhaha . Gila punya omputehhh ! omputeh ler sangatttt ... Tetiba tadi aku pergi pasar malam jumpa inai yang duk jual online tu, macam best pulak kalau aku beli and melaram ni... Alahai kalau dulu ni means last year aku form six tak berani laaaa nak pakai sebab tak biasalah aku dengan skeolah baru untuk aku tumpang selama dua tahun , sitting for stpm ... aku nak tulis tajuk and story ni sejak dari petang tadi aku tengah cuci toilet  , haaa ni lah pokok pangkal cerita aku akibat cuci tandas bahahahhaa ! last-last tersongeh laaa sorang-sorang nak hupdate katanya.. kata budak senget ni... for a while tunggu loading drama HATI perempuan. boleh lerr aku update kojap...


Terang la kejap jer aku pakai. Tak susah pon lah cuma celup je dalam tupperware kecik molek tu. Tengah aku sopan mencelup jari by jari. Aamboi teruk nye rojak aku hahaha.. whateverlah.. tetiba ada budak demuk ni datang terus dicelupnya... BAHHAHAA lingkup jari. Tahu siapa gerangan demuk tadi, My cutey mum laaaa.. adehhhh . panggil demuk sebab mak panggil aku gemuk.. elok la sangat .

Aku punya la sopan mak datang main celup adehhhh . bahaya betul mak ni.. heheik

Ok back to tajuk.. Ha, failed ? yela dulu kan pernah dengar kalau orang nak merisik dia tengok rumah. Pura-pura nak g toilet. kalau cantik dia tahu anak perempuan dia buat kojew.. kalau tak terus balik. Yeke ? sekarang dah tak macam tu dahhh ,, kalau anak perempuan 10 perghhhh . 

Tak tahu la eden guane nak cakap.... hahahahhaha !

Saja la terfikir . Jap nak sambung layan HATI PEREMPUAN ...


Wednesday, April 8

MAMPUKAH AKU DALAM MASA SEBULAN -45KG ?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Mampu ke tidak esok sudah bermula peperangan Ini.. kakak aku balik tadi , actually dah lama aku dah mula benda ni tapi bila pergi jogging selalu memang ada kesan , cuma yelah balik aku tibai nasi balik. faham jolerrr... apa yang jadi lepas tu . Hekhek

Joging dekat mana ? Tempat kat situ memang best pemandangan macam dekat negeri orang puteh ..

bUKAN BUSY nak kahwin pon Muda lagi baru 20 yelahh persaingan sengit sekarang kena lah cun. Dah la single ummm siapa pon tak nak :(


Gila sehh berat dah lerr terlobehh dos.. nak turun sampai tinggal 45Kg ??? Silap aku letak "-" Thats mean aku cuba sampaiakan yang aku dah lost sebanyak,., Actuall baru nak mula... Hahhak.. yeyeyhh


Jangan ambil Nombor tu pulak.. tu cuma nak tunjuk pemandangan dekat sana . Copy dari google.
Rumah dekat situ semua memang level A . kalau jogging memang best ni


Cantikkan ? eMMMM kan dah cakap !!


Adeh , kelakor pulak tengah aku menaip mak aku cakap 
ustaz kazim cakap kalau solat 5 waktu bermaksud kita dekat dengan ALLAH 
kalau suami pulak kol isteri lebih 5 kali.. tanya AWAK AWAK KAT MANA...
maksudnya mereka pon dekat HAHA

aDEH .. Mak i ni ,,, Adeshhh bolehh sangatlah geng dengan ustaz kazim ye . Suka snagat ustaz kazim hamboii. Suka tengok. Kadang kadang aku rasa macam maharajalawak la pulak..

Ha, balik pada tadi. Aku bagi syarat dekat kakak, kalau siapa kalah dia kena belanja baju. Kak jawab "ok" Lepas tu aku tambah belum habis ayat.... baju tu dengan syarat hanya saiz S , M dan L.. hahaha
podehh tak dengar. Disini bermaksud kena pakai juga walau macam mana pun

Kena kurus jugaaaa yessss ! Ya allah .. banyak baju nak pakai. ni exciteddd !


Tunggu kauuu ! aku datang yeee...


Kau pon tunggu k !


U jangan goda i k !


Melampau !! nak nagisss nak pakai lahhhh .. Hukhukkkkkkk

Sunday, April 5

3 BLOGGER HEBAT DIREVIEW, SIAPAKAH YANG BERTUAH TU ?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

5 BLOGGER HEBAT DIREVIEW, SIAPAKAH YANG BERTUAH TU ?

Tahniah ! Siapa lagi yang Nil sebutkan sebelum ni pada link di bawah , insyaALLAH direview ikut turn...


1. bLOGGER NAJIHAH RAZALI




Biodata Najihah Razali Nama penuh Siti Najihah Binti Mohamad Razali. Anak ketiga dari lima orang adik beradik. Anak perempuan bongsu hehehe. Berumur 31 tahun pada tahun 2014 ni. Dilahirkan di Hospital Bersalin Kuala Lumpur Abah saya Jawa. Mama saya Melayu. So saya mix ok hahaha. JAYU?? Isteri kepada Mohd Hairus Izman yang hensem (hehehehe) Ibu kepada dua orang anak syurga iaitu Aqeef Danial (4y) dan Auni Nadra (1y6m) Kini menetap di Penang. Mai cheq mai hahahaha. Seorang Ibu yang bekerja dari rumah @ Work at Home Mom (Wahm) Suka memasak hehehehe, passion yang tinggi dalam perihal breastfeeding, suka shopping ahakssss.

Nak baca boleh ke blog beliau ..


2. Blogger cikkmiraDotcom




I AM ANIS AMIRA MAT ZAID . I AM THE OWNER OF CIKKMIRADOTCOM. I WAS BORN ON 22 AUGUST 1994 AT KOTA KINABALU, SABAH. ALTHOUGH I BORN THERE BUT I DON'T KNOW HOW TO SPEAK SABAHAN. THE ELDEST IN MY FAMILY AND I AM THE FIRST OUT OF SIX SIBLING. BOTH MY MUM AND DAD ARE TEACHER. I AM CURRENTLY STUDYING IN MMU AND MAJOR IN ACCOUNTING . ALHAMDULILAH I GET TO MAJOR IN THE COURSE THAT I WANT SINCE I AM A KID. A FORMER STUDENT OF SK GAAL AND EX-STUDENTS OF TENGKU MAHMUD SCHOOL. ONE MAJOR IN TESL BEFORE IN UITM KUANTAN

3. SHA MY HEART

http://sha-myheart.blogspot.com/

Nama: Noor Hapisah Mangsor. Lebih mudah disapa Sha. Tarikh Lahir: 5 Februari 1985. Status: Bujang Email: Shamyheart@gmail.com atau lebih mudah cari di media sosial seperti facebook dan twitter: @sha myheart


SIAPA LAGI SELEPAS INI ...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...