buat duit




Wednesday, March 18

Bila saat kematian Tiba ? Amalan yang dibawa diiringi Dosa Yang Mengalir

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Terbayang , sedang kita sedang menaip suatu suara halus datangg memanggil kita untuk berpisah dengan dunia dengan semua dengan kawan-kawan dengan blog dan alam maya yang tiada faedah jika kita tinggalkan tanpa pengisian yang baik. Hanya amalan yang dibawa. Bagaimana gambar gambar kita ? siapa yang nak tolong padam.. Wahai emak wahai abang wahai kakak !! tOLONGGG!!

 doa mohon syurga dan berlindung dari neraka

ADuhh sakit !! Bila kita dimandikan bukan air sejuk yang biasa dimandikan. Tetapi dicurah air panas hanya kita yang rasa Jika kita banyak dosa.. Tolonggggg!! Tolonggg !!! Bila dikafankan... Dibawa pergi.. Merayuuu pada mereka tolong hentikan... Saat kita dimasukkan ke dalam rumah baru.. Aku dimana Suara suara yang membaca ... Mereka hanya jiruskan air .. Di atas, 7 langkah mereka pergi .. Mak gelapp!! Aku dimana ?? Pernah kah terfikir.. Tolong mak padamkan facebook ! tolong padamkan gambar ! Mak tolonggg padamkannn!! Mak sakitttt !! Mak kita hanya menangis .. Ramai menangis.. Tolong jangan menangis !! Aku terseksa disini.. Terimalah hakikat... ! Tolonggggg hentikan tangisannnn!!


Makkkkkk !! Dah ready kah kita wahai semua ?? Dah bagi password dah ubah gambar Kita ? InsyaALLAH masih sempat sebab kita nak tidur .. nak kembali ke alam mati sementera. Andainya esok Bukan lagi hari kita....?? Dunia tidak kekal abadi. Hanya menguji cekalnya hati. Sebagai khalifah yang sejati. Tak guna tak gunaa... Solat tak cukup...... sedangkan solat fardu tak cukup sebaik sahaja baligh... Bagaimana apatah lagi sunat ?? Aurat lagi.. MENGIKUT nafsu semata biarkan syaitan beraja di hati dan jiwa mengejar dunia penuh debu dosa. Teguhkan iman dalam diri moga dikau akan merasai. Bersama Indahnya nikmat illahi, yakin kau dirahmati,

Harus kau percaya dengan pasti. dunia tidak kekal abadi. Pergi tak kembali.... Kita sempat Jum padamkan segala yangg buat kita menerima dosa tanpa sengaja. setiap insan pasti merasa saat perpisahan terakhir dunia yang fana akan ditinggal hanya amalan yang dibawa terdengar sayu surah dibaca sayunya alunan suara. cemas di dada lemah tak bermaya terbuka hijab di depan mata selamta tinggal pada semua berpisah kita selamanya. kita tak sama nasib di sana baikkah atau sebaliknya. amalan dan takwa jadi belakaln sejahtera bahagia pula disana.


sekjur badan bersellimut putih rebah bersemadi tersendiri mengharap kasih anak dan isteri apa mungkin pahala dikirim. terbaring sempit seluas pusara soal bicara terus bermula sesalkan dan insaf tak guna lagi hancurlah jasad di mamah bumi. yang tinggal hanya kenangan. diiring doa dan airmata yang pergi tak kembali lagi..


MasyaALLAH . sempatkah aku.. Wasiat di dalam diari. Tinggal password facebook blog twitter . untuk dipadam nanti gambar-gambar . Hanya tinggalkan di blog hanya tutorial solat dan motivasi. Amin :) semoga aku dapat berubah.. Rezeki datang insyaALLAH .. :) berubah dari A to z .. 

bUKAN TErus berpurdah . Cuma.. Cukupkan fardhu . Istiqamah biar sebati selama sebulan. Cuba kalau perempuan kita ni kan datang haid. Haid pon boleh baca buku buku islamik agar lebih merendah diri dan nafsu boleh dikawal.  Lepas tu boleh sambil sambil puasa ganti puasa atau buat sunat. Makan kurma. Lepas solat cuba baca al quran.. habiskan setahun ke.. dah ok.. cuba hafal sikit sikit.. Baca hadis.. dengar lagu sumayyah dan macam-macam .. zikir.. dengar ceramah,. cuba tutup aurat sepenuhnya pula... kalau terlalu cantik pakailah purdah . Supaya tak menggoda orang lain .. Nanti kita berdosa. InsyaALLAH nil pon masih nak cuba..

ilmu dari alquran
Tak kisahkah berkongsi . jum...

Betulkah wanita untung ? Untung sebab ... Tnegah tidur malaikat masih mencatat dosa kita . Berkali-kali sebab ramai yang sedang tengok gambar kita tak tutup aurat Beruntungg sangat ,.. NAUZUBILLAH ..

imam hassan al basri

Tuesday, March 17

Antara Komen dan Ucapan Tahniah Yang Terharukan Nil di facebook :)

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Terima kasih wahai sahabat , aku disini hanyalah insan biasa tidak perlu disanjung sebegitu besar namun jauh di sudut hati aku merasa terharu dengan komen dan ucapan tahniah daripada kawan yang rapat kawan maya dan juga adik beradik sepupu sepapat . Terharu bila tadi keluar CC dengan adik tolong kawan nak isi Upu.. aku duduk membelakangi adik aku. Bila toleh belakang tersenyum melihat adik share post di facebook tu , tahu apa dia cakap. ?

"That is my sister bebbbb". dalam senyap senyap aku pun cuit paha kawan aku . masing masing toleh belakang intai dia tulis;.. Nak menangis.. Im proud to be her sister I love him ... tengs sayang .. Kak sayang adik...

Aku hargai walaupun hanya masuk dalam ruangan utusan namun semua wishkan sebegitu .Jum tengok ..




















YA ALLAH TERIMA KASIH :) AKU ... TERHARU SYUKUR YA ALLAH REZEKI TAK TERDUGA... AMIN YA RABBAL A'LAMIN .. SMEOGA MEREKALAH SAHABAT KU DUNIA DAN DI AKHIRAT NANTI AMIN :)

70 Blog Yang berjaya Direview Nil Tahniah Semua Harap bersabar :)

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Syukur ramai yang nak direview . Kalau ada yang tertinggal tolong khabarkan dan tolong PRT SCR korang dah paste lInk sebab ramai sangat heheik . Tu Nil dah tutup dah hahaha. Tahu takot kan. Ramai sangat bukan tak larat atau apa sebab ni kan macam sebuah janji andai tak sempat Harap halal lah ye kalau esok bukan hari nil . Minta maaf banyak kepada sahabat ye . Syukur Nil akan review .

Ada 2 kategori , 1 personal 1 lagi secara random. Personal khas 1 entry untuk dia. Yang random ramai -ramai :) Dan gambar bagi perempuan insyaALLAH nil tak ambil sangat ,.. takut aurat korang nil paparkan masyaALLAH . harap terima ya . amin semoga apa yang Nil buat untuk bahagiakan semua tercapai..


PERSONAL REVIEW BY WHOLE ENTRY :)  

*mahu baca entry yang sudah direview sila klik word "done"

  1. Wali Semerah Padi DONE
  2. http://ceritanurulcahaya.blogspot.com/2015/03/siapakah-nilam-syapina.html DONE
  3. http://mummysupplementshop.blogspot.com/ DONE
  4. http://www.cikamal.com/
  5. http://www.akupenghibur.com/
  6. http://www.miszrockers.blogspot.com/
  7. http://www.bicaramakdara.com/
  8. http://www.bloggerlelaki.com/
  9. http://www.rafzantomomi.com/
  10. http://www.denai.my/
  11. http://www.suesopian.com/
  12. http://officalmissyana.blogspot.com/
  13. http://www.tehaalarh.blogspot.com/
  14. http://www.cikkmira.com/
  15. http://cantikitusihat.blogspot.com/?m=1

SECARA RANDOM :_)


  1. http://jihapimpom.blogspot.com/
  2. http://cikkmira.com/
  3. http://Sha-myheart.blogspot.com
  4. http://www.aimisyafiqah.com/
  5. http://www.abangensem.com/
  6. http://fadzirazak.blogspot.com/
  7. http://cxopportunities.blogspot.com/
  8. http://www.faizalpj.com/
  9. http://emalinmohd.blogspot.com/
  10. http://hajarashikin.blogspot.com/
  11. http://www.akujejaricomel.blogspot.com/
  12. http://www.bicaramakdara.com/
  13. http://www.liylizyusof.com/
  14. http://www.redscarz.blogspot.com/
  15. http://adramycien.blogspot.com/
  16. http://iras-secret-of-healthy-life.blogspot.com/
  17. http://novaleeza.blogspot.com/
  18. http://buasirotak.blogspot.com/
  19. http://www.stylosport.com/
  20. http://zulseffort.com/
  21. http://budakpeliksstory.blogspot.com/
  22. http://www.fisyayusof.com/
  23. http://www.ceritashark.com/
  24. http://www.truthhalal.my/
  25. http://najihah90.blogspot.com
  26. http://suriaamanda.blogspot.com/
  27. http://www.opzzpinky.my/
  28. http://www.eymalydia.com/
  29. http://officalmissyana.blogspot.com/
  30. http://southernbooks.blogspot.com/
  31. http://ekjozbuluh.blogspot.com/
  32. http://www.sukses.co/
  33. http://nadzirahata.blogspot.com/
  34. http://cikash.blogspot.com/
  35. http://journal-aurora.blogspot.com/
  36. http://www.microscopasia.com/
  37. http://www.aynorablogs.com/
  38. http://www.auraummi.com/
  39. http://duniaimpianfatin.blogspot.com/
  40. http://catatanseorangprimadona.blogspot.com/
  41. http://www.seripakis.my/
  42. http://apihelnino.blogspot.com/
  43. http://ourrandomrainbow.blogspot.com/
  44. http://www.munirahizzan.com/
  45. http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/
  46. http://mizzseven.blogspot.com/
  47. www.akakvitamin.com
  48. http://www.diarimaqsuroh.blogspot.com/
  49. http://ideaprojek.blogspot.com/
  50. http://farhanahatiqah.blogspot.com/
  51. http://www.haraki.my/
  52. www.umikhalsumbtsaad.blogspot.com
  53. http://www.zazazehra.com/2015/02/review-blogger-nilam-himawari-yang-ceria.html
  54. http://kakiberita.com
  55. http://pingme.je

Saturday, March 14

NILAM HIMAWARI DALAM UTUSAN MALAYSIA DALAM RUANGAN .COM CITRA ORANG MUDA

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Syukur Ya ALLAH , apabila hari ini 14 March 2015 menjadi hari yang sangat bahagia dan satu kepuasan bagi Nil. Rezeki ini lah yang dinamakan rezeki ALLAH yang tak terduga . Berita gembira untukku . Ya ALLAH syukur mungkin selama ini aku mula bertapak namun aku mula menulis dengan penuh ikhlas tidak mengharap perhatian atau junjungan oleh sesiapa namun ianya berlaku tiba-tiba tanpa aku duga. Dan akhirnya inilah hasilnya. Aku dihargai. Penulisanku dihargai. Syukurlah semua ini atas usaha selama ini sejak tahun 2009. 

Nil tak pernah mengharap yang lebih tapi setakat ni Nil sudah mengumpul kejayaan melalui dunia blog. Pada asalnya hanya nak luahkan isi hati . Tapi lama kelamaan Nil mula review para blogger . Kemudian bila ingat kembali penulis akan mati juga hanya tinggal penulisan untuk dimanfaatkan orang lain jadi Nil masukkun unsur islamik. Bukan apa Nil buat review, kan kalau kita bahagia kan orang lain. InsyaALLAH kita kan bahagia. Jadi Nil mula review para sahabat Nil tak anggap blogger tapi sebagai saudara Nil sendiri :)

InsyaALLAH jika sahabat baca ruangan yang ditulis oleh wartawan Tuan Dhiya Zulhimi mungkin korang tahu yang nil akan bertapak ke fasa baharu dengan keluarkan sebuah novel dan drama. Jadi InsyaALLAH tak lama lagi. Step by step . Rezeki ALLAH ada jika kita ingin dan kita usaha. Nak 1000 daya tak nak seribu dalih,. itu prinsip Nil sebab nil tahu dengan hidup Nil yang sederhana ni Nil mungkin perlu berusaha, Berkat usaha mak abah. kakak dan abang dah habis belajar. Nil pulak hanya tinggal adik masih bersekolah FORM1 .. AMIN ada rezeki tu. ALLAH MAHA PENYAYANG.. mohonlah sesuatu berazam lah. Itu lah yang Nil selalu harapkan walaupun hanya perkataan itu adalah doa. Wahai abah , Nil seronok bahagia bila pagi tadi Nil dapatkan surat khabar tu. Nil tunjuk pada abah yang sedang terlantar . Dia senyum bangga . HEHEHE my abah !!

Kalau abah macam dulu abah mesti tanya mak lebih 100 kali. Betulka ni ? HEHE abah... syukur ramai sokong Nil dekat facebook bila Nil upload . Ceritanya Nil terima email balasan dari wartawan Dhiya dan ingin interview Nil by phone. Sebab kami berjauhan. Gembira ! Syukur. Nil berdoa. Alhamdulillah tuan Dhiya terus mencatat perbualan Nil. Ketika itu Nil tengah drive bawak mak. Namun Tuan dhiya memahami. Walaupun terketar ketar cakap.. Terima kasih banyak

Abang wan Nil juga banyak membantu. Dialah yang membawa berita gembira . Semuanya dari ALLAH namun Abang wan diberi lintasan hati untuk memberi rezeki ALLAH pada Nil sikit. Syukur abang angkat Nil iaitu pelakon. Korang mesti kenal kan . Nanti beliau berlakon aku menteri dapur dan dalam drama yang bakal ditayangkan ramadhan ini. HEHHEIK . Rizalwan Ramli muka iras Awie.. Heheh nak kenal apa hubungan mereka sila kenali beliau hehe :) Baik sungguh abang wan dan kak ita isteri beliau. InsyaALLAH bila tiba hari itu Nil akan berkunjung ke sana amin...doakanlah,,

Aku dikhabarkan akan menerima berita ini pada hari ini. Apalagi pakailah segak segak hahakkk ! Terus bawa adik merempit lepas ke market beli ikan . Kahkahak, kelako peristiwa pagi tadi. Buka je paper tu senyuman terus tak hilang sampai sekarang. Hadoiyaii Nil Nil....

Lepas tu Broframestone juga tak lepas cerita pasal Nil. hari ini entry lain pulak. Haritu lain .. Ni sayang bro ni. Kemudian semua wish yang terbaik, Alhamdulillah..

Ni lah serba sedikit yang bro cakap pasal Nil. malu tauu . heheik ngada...!!

Kisah Novel dan Drama Tulisan Nilam Himawari Dalam Utusan Malaysia

Kisah Novel dan Drama Tulisan Nilam Himawari Dalam Utusan Malaysia

Seperti yang pernah Bro tuliskan tempoh hari tentang niat Nilam Himawari ingin jadi Novelis. Hari ini, kisah rakan blogger kita - Nilam Himawari telah dipaparkan dalam ruangan Blogger.com di Utusan Malaysia. Tentang apa ek? Yang itu, anda perlu dapatkan Utusan Malaysia edisi Sabtu 14 Mac 2015. Tapi yang ingin Bro kongsikan disini tentang Novel sulung tulisan beliau yang akan berada dipasaran pada pertengahan bulan terbitan Karytos Creative. Novel "Jejak Karmila" ini juga akan diadaptasi ke sebuah drama yang akan ditayangkan di TV3 hasil kerjasama dengan Rizalwan Ramli. Tahniah Bro ucapkan.

Nak baca lagi ? sini LInk ke blog bro



Serba sedikit catatan yang Nil boldkan untuk dibaca :)

Alhamdulillah takdir ALLAH untuk aku :)




Ha ni lah yang bro tulis jangan lupa visit bro ye .. Em macehhh ! 

Yang bawah ni pulak time umur nil 17 Tahun sekarang dah 20.. 3 tahun lepas la.. Ni dalam majalah remaja. Dan ada cerpen dalam majalah yezz.. Tapi dalam surat khabar paling Nil unbelievable hehe


Ni pulak Nil check twitter tadi perghhh ..
Emm malu lah Nil..


Ni pulak Bro tulis sebelum artikal tentang Nil keluar :)



Ha.. pagi tadi Muka berlagak cute hahaha , muka excited nak beli paper kahkaha.. semalam punya Inai hadoiii




Sekian sahaja Nil suka muahhh !

Friday, March 13

Kaukah Jodoh ku ? Kau masih di dunia ? Atau kau sudah menunggu disana ?

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim wahai sahabat Nil tersayang

Wahai Jodohku aku perlukan pelengkap di hati pelengkap ke syurga bersama. Meski aku tahu bila tiba masanya kita kan bersatu, Adakah kau mampu menerima ku ? Kau mampu menjaga ku ? kau mampu menanggung dosaku ? Aku khuatir bila hari lafaz itu tiba. Wahai kasih jika kau ada di dunia aku menunggu. Adakah kau dekat di sisiku ? Dimana dikau wahai kasih, Adakah kau jua mencari cinta ILLahi sebelum menemuiku. 

berilah ku menjadi wanita yang baik


Sayang , aku titipkan tubuhku untuk kau dampingi . Aku titipkan halal dan sahnya kucupan ku di dahimu ,. Sayang kau jangan risau andai kau buatku, Ku sediakan maruah yang sempurna untukmu. Kita sama-sama bercinta kita sama sama kejar yang halal. Wahai kasih , pinanglah aku dengan bismillah. Aku tahu sepanjang hidup aku semuanya penuh dengan hamparan kesedihan. Kerana aku tahu suatu hari nanti kau kan terasa amat beruntung punyai bidadari sepertiku.. Surat untuk kekasih yang halal...

aku isterimu


Aku akan pastikan kau sangat bertuah punyai isteri yang selalu suci dan tanganku selalu basah menadah wuduk untuk kita dan keturunan kita, Wahai kasih aku mahu kau tahu dan yakin kau beruntung kerana aku bisa menjaga kau walau kau sakit. Kerana aku sudah melalui semua itu. Abah tersayang telah menerima sentuhan kasihku sebagai seorang anak. Aku rela aku tabah aku sabar dengan dugaan ini wahai kasih... Pasti kau tidak perlu risau kerana dikau juga akan menerima sentuhan kasihku tika kau sakit,, Sayang.. dengarlah bisikan ku dari jauh. Doalah kita agar kita bertemu walau kau dimana jua.. Aku tidak pasti kau dimana wahai jodohku Pasti aku menerima walau bagaimana pun engkau wahai jodoh jika betul hatiku sentiasa merindui mu,,, 

keluarga bahagia ke syurga


ALLAH itu kekasih yang abadi. Pasti DIA inginkan kebahagian untuk hambamu . Untukku... untuk KITA. ALLAH tidak pernah tidur. Allah maha pengampun. Bagaimanapun jahat mu sayang aku tetap terima.. kerana kita sama sahaja. Siapakah kamu ? Siapakah Jodohku..bagaimana rupamu ? adakah kau masih disini wahai cinta ku.. Cinta sejati hanya cintakan illahi, Cinta ayah bonda tulus suci selamanya. cintakan saudara masa berada hanya sementara. Cinta sesama insan suburkan dengan ketakwaan..


sentiasa beramal

pernah hatiku luka pedih kerana dicalari cinta penuh duri, lemas aku dalam dilema kata janji manis sendu tak bermakna... mencarimu kasih bagai mencari mutiara putih,,, walau ke dasar lautan sanggup ku selami namun tak percaya apa yang telah aku terjumpa kau sebutir pasir yang tak berharga,,,
demi cinta yang suci ku rela korbankan kepentingan diri... demi sinar bahagia ku hambarkan diri pada DIA yang Esa.. baru kini ku rasa nikmatnya cinta yang suci tidak sebanding cinta yang kau beri ranjau yang berduri aku tabah menempuhnya menunggu iman di dalam jiwa...

sibuk merindu makhluk yang tak halal untuk dirindui


pernah hati ini terguris dengan fitnah dan tohmah yang menghiris sehingga terasa diri ini hina kerna  tiada siapa yang sudi membela ku tabahkan hati harungi hidup biarpun tiada siapa yang menemani keseorangan aku di laluan sepi ditinggalkan mereka yang ku percayai. namun ku tahu ada hikmahnya setiap segala yang menimpa diri ku serahkan segala pada mu Tuhan yang berkuasa jua mencipta kerana engkau maha mengetahui segala apa yang terkubur di hati. ya ALLAH tidak ku terbayang lagi menahan dugaan yang mencabar ini terasa bagai noktah telah temui mengakhiri segala yang telah ku mulai ... ya allah engkaulah lindungilah aku.. bekalkan daku dengan limpahan iman.. agar ku tabah menghadapi dugaan agar tidak ku berhenti di pertengahan...

bantu orang miskin

AKU RELA DENGAN KEHIDUPANKU .. ANDAI ITU TAKDIRNYA KU TEMPUH DENGAN SABAR...



Thursday, March 12

Teruja !! BroFramestone Otai dan Seorang Blogger Hebat Interview Nil :)

Bismillahirrahmanirrahim assalamualaikum

Dengan penuh rasa syukur dan rasa ringannya jari menaip Nil ucapkan berbanyak terima kasih kepada broframestone kita sebab sudi interview Nil walaupun secara tak formal ye dan sudi review nil di ruangan Bro ! Hye bro tolong masak ? Hahaha eh tak sebab nil teringat satu rancangan tv tu hahak. Dalam ruangan khas , Blog retis. Syukur pada ALLAH sebab detikkan hati Bro untuk Tulis tentang Nil.

Nil sebenarnya dah lama kenal bro cuma tak tahu je nama penuh asik bro je. Nil kenal dah brapa tahun lepas bermula di twitter daripada bro tak kahwin sampai ada baby cute ! Hehehe . Olo geram tengok. Nil pon ada juga skoden skoden bro kadang kadang masuk dalam tivi. Macam macamlah Nil tengok. Nampak je silent blogger padahal masyukk je... Best Bro ni. 

Sebeleum ni ada tengok bro busy buat event dengan blogger , Malangnya Nil jauh kalau boleh nak sahut je. Nak buat macam mana Nilah namanya sahabat alam maya. Tak terlepas kita mengenali seseorang syukurlah ada laman maya ni . Boleh chit chat cakap dalam hati.. Gelak kuat kuat. WALAUpun utara selatan timur barat hahaha!

Terkejut pulak nil bila tengok satu link yang dipingkan ke satu group sahabat blogger tak salah Nil.. mengenai Nil pulak tuu... Ya ALLAH terima kasih hargai usaha dan kejayaan nil yang tak seberapa ni. Nil pon sebenarnya semakin lama Nil terbang semakin tinggi Nil kat atas.. Nil gayat tengok bawah gayat dengan segala yang bakal datang lepas ni. Gayat dengan dosa dosa yang akan datang. MasyaALLAH moga aku lebih jauh pergi.. Semoga aku lebih kebal dan penuh dengan ilmu islam untuk ke akhirat sekali.

AMIN YA RABBAL A'LAMIN.

aku takut andai hari esok bukan untuk aku,. AKU nak tinggalkan ilmu yang bermanfaat untuk dikenang bukan sekadar diri dan rupa serta kejayaan yang tak seberapa ni. Tapi aku bersyukur ramai yang masih lihat dan bagi sokongan pada aku. Kadang-kadang aku tahu blogger lain pon terhalang .untuk menjadi seorang blogger . niat yang lebih jauh tu semakin menakutkan. Emak nil pon risau dengan kejayaan Nil dalam bidang yang macam ni. entahlah semoga ALLAH sentiasa merahmati dan berkati usaha dan kehidupan aku selagi aku ada di atas landasan yang sebetulnya.

sebelum tu Nil ada copy atau prt scr kata kata bro untuk Nil... benda ni bukan senang jadi kena lah prt banyak banyak. Haaaa... bukan senang orang nak kenang usaha dan kejayaan kita... 







Tengok yang atas nilah yang bro share ke group. 
Mata jadi SPringg Toinkk ! Toinkk..

BRO - Blog Retis Official

Drama dari Novel Tulisan Blogger Nilam Himawari

Ikutkan, dah lama Bro tahu tentang impian blogger Nilam Himawari untuk menulis novel. Baru-baru ini terima berita gembira dari beliau, bahawa novel sulung beliau akan dilancarkan bulan ini. Tahniah Bro ucapkan. Insya'lah sewaktu novel beliau dilancarkan nanti, ianya akan dikongsikan di blog ini. Paling menarik, novelnya juga bakal didramakan. Wah....!!! Terima kasih Bro ucapkan kepada Nilam Himawari kerana sudi ditemubual oleh Bro untuk dimasukan dalam BRO - Blog Retis Official. Bicara Bro : Kena mana Bro simpan draft penulisan Bro sejak tahun 2011? Sampai la nie, tak siap-siap lagi buku penulisan Bro T-T



Ingatlah kemana pun kita pangkat mana besar pun kita .. Jangan kita angkat tinggi hidung kita . Hidung nil memang macam tu k jangan salahkan bahahaha! jangan samakan tauuu!

Kita tetap sama. Hensem mana pun kita cantik mana pun kita. Sama-sama kita sehati sejiwa. Kalau nak sombong tak guna sebab kita pon tak pasti kita ni ahli syurga ke neraka. MasyaALLAH . sombong tak dapat apa lainlah jenazah kita boleh jatuh tergolek dikambus sendiri. janganlah buat dosa banyak-banyak.. Kesian orang yang nak mandikan kan kita kafankan kita. Biar jenazah kita sneyum je . Bagi orang yang urus tu rasa tenang je...

Ingatlah ... 

AKU takutt pandang kebawah Gayat!!

Nantikan Nil dalam Utusan Malaysia 14March Sabtu Ini 2015. Dalam ruangan COM
Cita Orang Muda InsyaALLAH ..

Saturday, March 7

Cik Nil Sepet a.k.a Senget dah Mula melaram Kembali #Selfie tak habes2x!!

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh !!

Hekhek - gelak totop molot - Gedik la sikeddd nak hambek Mood ni bukan sonangg ni haaa... Saipa nogoqii pulak dah , Tu sebablah ramai panggil aku senget . Haduii ! Doa tauuu tu.. Gelar aku senget kunk senget je aku Hahahaha. Potpetpotpet mulot aku malas diorang nak layannn... Siapa lagi nak layan aku kalau bukan group Blogger kitaorang tu,. Nak jugak kenalkan geng Nil yang baik baik belaka.. kakak dan abang-abang hakhak, Zazazehra.com , Shedaucu.com , kakiberita.com , eberita.org dan eberita.my serta katakcomel.com  Emmm Diorang memang r suka kenakan aku haha ! happening sangat sampai peningg .

Aku tak tidow lagi ala biasa la tadi petang aku belasah dah yela kan panas seharian pergi bawa mak LHDN tolong mak uruskan something. Eh bukan BR1M hahaha , ada la jugak kehkehkeh ramai orang. Tapi kami uruskan benda lain kalau br1m memang beratur lah kami ni. balek memang pengsan la kalau dah berbahang sangat dekat padang kota lama tu. Penang baq hanggg! Pernah datang penang tak.. Usihh memang besttt ! Hakhak macam promosikan penang ja aku ni..

Cuaca kejap panas kejap teduh kejap ..hujan biasalah kan.. Sebagai manusia doa yang baik-baik jelah. Pagi-pagi macam biasa rutin mak dan aku. Adik ke sekolah jadi tinggal aku dan mak nenek dan abah. Hari ini dha rancang nak ke LHDN ke sana kesini nak urus semua, Siapa lagi nak uruskan dan tolong mak kalau bukan aku,. Dan abah pun kan sakit jadi kena ganti gantilah jaga. Semalam mak dah pergi urus something tapi kesian mak . Mak cakap panas kemudian tengok tengok hujan masyaALLAH punya lebat time mak kol aku tu,. Tak leh jadi ni. Tu yang harini aku drive bawa mak . Tak naklah mak drive sowang aku rasa tak yakin je. Tapelah nasib aku ada boleh tolong jadi bangun pagi-pagi aku mandikan nenek, Mak mandikan abah, Terus selesai aku naik moto merempit .. perghhh beranginnn je kahkah,. Laju lahh sebab nak ambil adik dalam 7km camtu. Jauhkan ? Eh sempat lagi aku berselfie kauuuu! Hahakk..










Huh kena marah dengan adik sebab asik selfie bahahhahaha wekkkkk biar la hehehhehe ....

Kena ambil adik hari ini , selalu dia balik naik bas walaupun jumaat, Tapi nak cepat nak keluar dengan mak dan suruh adik tunggu abah jad. Tu yang aku g ambil tu kat sekolah. Dah tu ambil adik aku pon dah siap terus ambil kereta pula.. ganti adik jaga abah dengan nenek pula. Nasib adik ada. Nak ke padang kota agak kelakar. Sepatutnya nak baiki la kereta aircon tertekan terus dah tak boleh nak tutp sebab button problem. Bila naik bukit tanpa tutup aircon agak lembap tapi nak buat macam mana kan. Naik jugalah bukit ke . Masuk sini situ sini... Last last ke taman botanika plak.. Mak gelak.. mak cakap aku sesat. Eh tak.... Kita bukan sesat cuma sajalah nk ronda,, Cehhhh tak ngaku pulak ahhaha Ecehhh!!

Nasib la pemandu ni terorr la jugak sampai jugak akhirnya,.. Anak sapalah tak tau ni... Parking kereta dengan romantiknya kami terus ke LHDN. naik settlekan...semua..uish ramai betul... kami naik tingkkat 7 . yang lain nak buat br1m fulll gila... beratur sampai luar,..

Dekat padang kota wahhh ...



cantik tak buah pala tu muahhahahahhaha ! terbaik laaaaa nak buat boria jap... boleh tak ahhaha




LHDN punya ramai perghhh br1m lettew...



mak cakap bangunan imigresen amik orang gaji,,, nak ambil jum baahahhahaha



amboiii sedapnya yogurt,, ais kim,,, beli dua satu kiwi satu strawberry. dah habis settle kerja terus gi queensbay,, makan dengan mak yela .. kenalah makan lapaqqqq kot .. dah alang alang .. bawa la  makan g J,co donut . Ganti nak keluar tiga tak leh dah abah sakit jadi ganti2 . haritu mak bawa adik g makan nandos.. skang donut...






Tak puas makan donut nasib baik makan nasi terus g chicken rice shop.. makan la apa pun mesti tak lengkap tanpa nasi..



Dah settle kita orang pon balik la... yehaaaaa !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...