Monday, September 25

Tempahan Personal Blog Design Dan Tempahan Resume Murah

Assalamualaikum :) Bismillahhirrahmanirrahim



Hai semua , apa khabar ? Baik tak ..Syukur alhamdulillah sebab dapat lagi menaip menghirup udara pemberian ALLAH ni. Disebabkan permintaan yang tinggi , Nil pon terus update jelah. Entah cukup tangan atau tak. Tapi buat masa ni , customer semua tak ngada-ngada semua baik-baik. Boleh menunggu. Boleh deal baik-baik.


TEMPLATE BLOG 


Ada yang belum ada blog / personal website. Nil boleh design. Jadi Nil dah pernah design beberapa blog sebelum ni. Beberapa ? Sikitnya... Sebab Nil agak sibuk dengan semester dan assignmnt Nil. Kalau sempat Nil siapkan secepatnya. Bukan itu sahaja Nil akan ajar yang newbie macam mana nak update post dan sebagainya.

Design header blog pon boleh... Harganya pon agak mengancam Heheik. Untuk Full template RM80 , untuk header hanyalah RM30. Sebab makan masa nak buat template. kadang kadang sampai seminggu. Tukar itu tak kena ini tak kena. Heee. Bayar mahal bolehlah demand, Nak tukar pon tak lah rasa sangat sebab mahal kan.


RESUME

Resume pula , ada macam macam jenis template. Nak yang macam mana .. Bagi contoh pon boleh. 
Nil design ikut permintaan. Ada dua jenis , soft copy dan hard copy. 

SOFT COPY

SIMPLE RESUME (1 page) RM 10
Complicated Resume (1 Page) RM 15


Kalau nak print sekali , cas printing dan jenis material. Dan juga postage.

Tak cukup dengan cakap je , nak tahu contoh-contoh yang pernah Nil buat ye tak ?


CONTOH BLOG DESIGN 

Syukur alhamdulillah design blog yang agak mencabar. Alhamdulillah diberi kepercayaan. Selepas hadirnya blog-blog ni , dengan design Nil ni , syukur ramai yang sudi nak order. Buat minggu ni Nil memang free. Tapi tengah fikir sama ada nak tutup ke tidak tempahan blog sebab semester baru dah nak start. Hee , apa pun jum kita skoden design yang Nil provide dan create untuk sis Umie ni.

Kak Umie minta Nil buat untuk produk yang beliau akan jual di website tersebut. Minta Nil design kena dengan produk dan warna produk.  Nil cuba alhamdulillah sis suka. Sebelum ni Nil design blog sis Najihah. Kalau tak tengok lagi boleh tengok link ni.


Tak clear sangat sebab dulu lain. Dah hilang....

UMIE RIZUWAN

SIHAT CANTIK LANGSING SELEPAS BERPANTANG DALAM 90 HARI


No automatic alt text available.


No automatic alt text available.

Image may contain: outdoor and text






Alhamdulillah dapat siapkan tempahan design blog sis NAJIHAH.  Sis nak tema pink , apabila diberi gambar anak sis Najihah , terdetik di hati nak cute kan gambar tu dan header. Alhamdulillah feedback sis 'suka sangat' .

Risau juga kalau tak dapat memenuhi permintaan dan kemahuan customer. Thanks sis sudi order. Nantikan design seterusnya. Nak order Klik Facebook Nil ye untuk order.


Ini blog kedua.


Tak berapa Clear , boleh terus ke link berikut



No automatic alt text available.

No automatic alt text available.

Image may contain: one or more people

No automatic alt text available.


Dah siap dah pun , nak order lagi lepas ni kena tunggu Nil free. Jadual semester baru pun dah keluar. Kalau nak kena tunggu nil free. Apa pun setakat ni je nil mampu buat. Kak suhana minta untuk katering beliau. 

Alhamdulillah dah siap ngeehe.. Lepas fokus untuk novel dan juga study hee :)

Nak terjah ?? Tengok post bawah sekali untuk ke blog sis.

Image may contain: text

No automatic alt text available.

No automatic alt text available.


Bawah ni pula , Blog Hash Aulia Novelis..

Image may contain: 3 people

Image may contain: 1 person

No automatic alt text available.


Image may contain: 4 people, text

Image may contain: 3 people, text


Image may contain: 1 person, smilingImage may contain: 1 person, smilingImage may contain: 1 person, smilingImage may contain: 1 person, smilingImage may contain: 1 person, smilingImage may contain: 1 person, smiling


Apalagi Yang Nil pernah design ? 




Image may contain: 2 people, text


Image may contain: 2 people, people smiling, text


Image may contain: 2 people



NAK ORDER TAK


TERUS JE KE FANPAGE NI

https://web.facebook.com/NHOfficialDesigner/



 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...